Heleen Menger

Ga terug

Naast haar werk als HR-manager en adviseur is Heleen in 2010 gestart als mediator. Haar drijfveer is het herstellen van communicatie tussen partijen die in hun samenwerking het vertrouwen in elkaar zijn verloren.

Door goed te luisteren en vooral ook te kijken, hoort en ziet zij zaken die niet worden uitgesproken. Door deze te benoemen ontstaat er openheid en wederzijds begrip, waarmee een creatieve oplossing voor het conflict makkelijker wordt gevonden.

In individuele en gezamenlijke gesprekken, die strikt vertrouwelijk zijn, worden de oorzaken besproken. Wensen en belangen komen op tafel, waarmee openingen worden gegeven om tot een oplossing van het conflict te komen. Het resultaat kan zijn dat partijen blijven samenwerken, direct of indirect. Het kan ook gebeuren dat wordt besloten om uit elkaar te gaan. In beide gevallen worden er goede afspraken gemaakt over de voorwaarden.

Vanuit oprechte belangstelling en nieuwsgierigheid naar wat de ander beweegt stelt Heleen graag en veel vragen. “Vragen staat vrij!”.

Heleen schijft regelmatig een blog over zaken waar ze bij haar mediations tegenaan loopt. Deze zijn leuk om te lezen en op de site te vinden onder het kopje nieuws.